kerst 2011

vrijdag 31 juli 2009

dagje uit

We hadden nog gratis kaarten liggen voor de Julianatoren in Apeldoorn. Er werd best wel aardig weer voorspeld dus wilden we er niet langer mee wachten en zijn we vanmorgen vroeg naar Apeldoorn gereden. De kids waren eerst niet zo enthousiast (ze hebben nooit zoveel zin om te gaan autorijden) maar toen we er waren vonden ze het toch wel heel erg leuk. Tja, wat zal ik ervan zeggen: het is net een hele grote kermis - veel meer dan een speeltuin en alles heel dicht op elkaar. Ik denk dat je uit mijn verhaal al begrijpt dat zowel Andreas als ik niet zo enthousiast over de opzet waren - maar dat deerde Tom en Erik niet. Ze hebben het leuk gehad, getuige de foto's:
Daarna zijn we nog bij een pannenkoekenrestaurant geweest - waar wij mosselen (!) aten en Tom en Erik natuurlijk een pannenkoek. Op de terugweg reden we nog langs die "Naald" (zo'n gedenkteken van steen) in Apeldoorn waar met Koninginnendag die aanslag gepleegd werd. Tom wist zich nog wel te herinneren wat er toen gebeurd was. Hij vond het dan ook interessant om te weten dat dat die plek was geweest waar dat allemaal gebeurd was. Erik sliep toen al bijna, maar die hebben we nog met een ijsje wakker gemaakt ;-)
Inmiddels slaapt iedereen - zit nog steeds te photoshoppen en te bloggen en te scrappen, alles door elkaar ..hihi..

Vakantie!!!!!

Vandaag is mijn vakantie begonnen! Goed ik was nog even op mijn werk - maar vanaf nu kom ik er echt 3 1/2 week niet meer.
En de voorpret is begonnen want onze vakantiepapieren kwamen vandaag binnen. De reis door Zweden begint nu voor ons wat concreter. De kinderen verheugen zich al op de grote boot - en wij vooral op de rust en ruimte (hopen we..)
Verder vier ik mijn vakantie met volop scrappen en photoshoppen. Heerlijk!!! Ik leer iedere dag bij! Heb me weer ingeschreven voor een nieuwe photoshop-class bij Jessica Sprague
Die begint volgende week al - maar ik kan het altijd inhalen, want we gaan einde volgende week op vakantie!
Morgen doen we nog een dagje uit - naar de Julianatoren in Apeldoorn. Tom en Erik waren erg blij toen ze dat hoorden!
Hier alvast nog een paar foto's van mijn scrapsels van deze week. Die zijn nog voor het fotoboek van de skivakantie vorig jaar.
























donderdag 23 juli 2009

he, he, eindelijk..

Nou die laatste opdracht duurde even - er zat een foutje in de beschrijving van de les. Maar dit is 'm dan geworden. Het zijn foto's die ik gemaakt heb toen ik bij een or-collega de verjaardagstaart van Tom ben wezen maken.

zaterdag 18 juli 2009

les 13


Vandaag les 13, een collage maken. Erik heeft pas geleden zijn zwemdiploma "Dolfijn"gehaald. Resultaat:

dag 12

Gisteren - dag 12 van de online cursus van Jessica Sprague - hebben we geleerd een drieluik te maken mbv clipping mask. Kinderlijk eenvoudig - als je maar even weet hoe ;-)

vrijdag 17 juli 2009

les 11


Vandaag een toepassing gedaan die ik ook al eens op een andere manier had geleerd. Eerst de foto onkleuren in een adjustment layer en vervolgens de kleur terughalen met een brush. Dan een texture erover en een tekst. En dan krijg je dit:

donderdag 16 juli 2009

dag 10

Vandaag werd al het geleerde gecombineerd: clipping mask, texture toevoegen, overlay erbij, tekst erop schrijven en donkere randen maken. En dit is het resultaat:

dinsdag 14 juli 2009

les 9

Hier zie je wat een layer mask met je foto doet. Onder zonder layer mask en boven met.



ketting gemaakt


Pas gemaakt.

Erik heeft zijn dolfijnendiploma!!


Afgelopen vrijdag heeft Erik zijn dolfijnendiploma gehaald. Dat wil zeggen dat hij na de vakantie met A-diploma zwemmen gaat beginnen. Ik hoop zo dat hij het dan nog steeds zo leuk blijft vinden als nu!!!!

les 8

Alweer de 8e les vandaag.Hoewel het qua tijd niet altijd uitkomt moet ik zeggen dat ik toch heel wat wijzer geworden ben in PSE de laatste dagen! Vandaag een lesje tekst invoeren:

zondag 12 juli 2009

dag 6

Op de 6e dag van Jessica Sprague's online cursus hebben we geleerd om TTV's (through the vieuwfinder) te gebruiken op een foto. Als je die gebruikt lijkt het of je door een oude camera heenkijkt. In combinatie met een texture en twee brushes kreeg ik dit resultaat:

dag 5

Gisteren ging de les over het gebruiken van textures. Je krijgt hier de echte oude look van de foto's mee. Leuk om te doen! Daarna een opdrachtje waarin gebruik gemaakt moest worden van textures, een frame (.png) en ik heb er zelf nog een word art brush aan toegevoegd. En dan is dit het resultaat:


vrijdag 10 juli 2009

dag 4



Het valt niet mee om iedere dag de opdrachten te doen - ik hoop dat ik het vol ga houden. In ieder geval geen de les van vandaag over Clipping Masks. Leuke truc!
Dit is het resultaat: (het gaat om de vervaagde randen)




donderdag 9 juli 2009

de derde lesdag bij Jessica Sprangue

Vandaag was het lesonderwerp "vintage toevoegen aan je foto". Zie hier het resultaat:

maandag 6 juli 2009

les 1

Hier het resultaat van de eerste les photo-editing (Jessica Sprague)