kerst 2011

woensdag 23 september 2009

nieuwe laarzen

Wow!! Ik ben de trotse eigenaar geworden van deze mooie laarzen!! Helemaal blij ben ik ermee, want schoenen kopen vind ik niet zo leuk omdat ik met die grote voeten van mij niet zo gemakkelijk leuke schoenen kan vinden. Maar voor dit jaar is het dan toch weer gelukt - met €$bijstand van mijn lieve man.

vrijdag 18 september 2009

vandaag..

...en de hele afgelopen week was echt een drukke week. ik moet er nog helemaal inkomen - 's ochtends de kinderen naar school, werken, huishouden, kinderen naar al hun clubjes brengen en ook nog voor jezelf zorgen. Hoe doe je dat?
Maarrrr... het is me toch nog gelukt om eindelijk eens een keer bonbons te maken. En ze zijn best goed gelukt vind ik. Grappig om te doen maar wel veel werk.

vrijdag 11 september 2009

verjaardag

Wat een heerlijk verjaardag was het vandaag! Ik mocht uitslapen! En werd daarna getrakteerd op een heerlijk ontbijt en heel mooi in de bloemetjes gezet!
Ook de telefoontjes en kaarten kleurden deze dag! We hebben en passant een nieuw tuinstel gekocht omdat Tom van de week door de tafel heen ging (sterke jongen die TOM!!!)
Vanmiddag heb ik een high tea georganiseerd en dat was erg gezellig. natuurlijk mocht de taart van gisteravond niet ontbreken maar er waren ook cupcakes, scones en lekker belegde broodjes. En behalve thee hebben we ook roze champagne gedronken.



Ik werd ook nog verrast door de bloemenwinkel die een prachtige bos bloemen kwam brengen van de taartenbakster-collega's!! Wat was dat ontzettend leuk! Kei-bedankt meiden!!


taartenavond met collega's

Gisteravond heb ik een geweldig leuke avond met collega's gehad. We zijn in Den Bosch gaan eten (bij Pollevie). Helaas kwamen we iets te laat doordat in Nijmegen het verkeer wat ontregeld was door het concert van Coldplay in de stad. Maar we hebben toch heerlijk gegeten en gezellig gebept.
Posted by Picasa

Met gevulde magen ging het verder naar
Ik kan niet anders zeggen als dat we echt een ontzettend leuke avond gehad hebben. En de resultaten mochten er wezen hoor. Ga zitten en geniet van deze heerlijke foto's
Posted by Picasa

Posted by Picasa


Posted by Picasa

Posted by Picasa

zondag 6 september 2009

de vlierbessensap

hoi hoi, ik heb gisteren de vlierbessensap ingemaakt. Ik ben zo trots en intens tevreden - hoewel het resultaat maar 2 flessen is, toch de moeite waard. Ik heb al wat geproefd en het was pure nostalgie!

Gistermiddag met de kinderen legokoekjes gebakken. Dat was gezellig.




zaterdag 5 september 2009

net als ons mam

Toen ik vanmorgen opstond was ik eigenlijk een beetje verbaasd dat het alweer vrijdag is. De kinderen gaan alweer een hele week naar school! Ben druk geweest met van alles deze week. Ik blijf maar pruimen plukken en geef ze inmiddels ook per kilo weg aan vrienden en bekenden. En natuurlijk heb ik ook nog een pruimentaart gebakken. Ons pap kwam op bezoek en die kreeg ook wat kwetsenjam mee uit mijn achtertuin.

Vanmiddag kwam een collega vlierbessen brengen. En in de keuken herleven oude tijden. Het rook hier vanavond net vroeger thuis. Het is veel werk om ze uit te zoeken maar nu zijn ze gekookt en hangen ze lekker uit te hangen in het vergiet. Ons mam deed dat vroeger in een doek die ze aan vier hoeken om de poot van een krukje bond met een touwtje. Dat kan ik me nog als gisteren herinneren. En dan heb ik morgen hopelijk lekkere vlierbessensap die ik bewaar voor de winter.

Heb vandaag ook nog brood en een biscuitkapsel gebakken. Die staat nu in de diepvries.

En ik was vandaag nog even bij de kaakchirurg die de laatste apexresectie van mijn kies gedaan heeft (er zat weer een flinke ontsteking). Hopelijk zijn we er nu klaar mee. Maar de kans bestaat nog altijd dat die kies er uiteindelijk toch nog uit moet.

Vanmiddag nog naar de bib geweest voor een boek over koekjes bakken - gaan we morgen doen met Erik en Tom - want het gaat regenen.

dinsdag 1 september 2009

les 4

van Jessica Sprague's online cursus brushabilities:
Ik heb geleerd hoe je zelf een frame kunt maken, deze een grungee look kunt geven en ook nog wat op kunt poetsen met behulp van een brush.
Dit is Zweden als de zon ondergaat...