kerst 2011

zondag 25 oktober 2009

Halloween op komst

Hoewel ik niet weet hoe we dit feest moeten vieren (moet je dan een feestje organiseren of zo?), ik vind de versieringen van dit amerikaanse feest wel heel erg leuk en zodoende doen wij elk jaar mee met Halloween.
Vandaag hebben Andreas, Tom en Erik de pompoenen gesneden. Ze zijn dit jaar nogal groot uitgevallen en dus was het veel werk om ze uit te hollen. Tom had er dan ook genoeg van nadat de zijne leeg was en had er geen zin meer in zo'n geduldwerkje als het uitsnijden van het gezicht, af te maken. Dat heeft papa dan maar voor hem gedaan. Erik heeft hem helemaal zelf gemaakt.
Posted by Picasa

En omdat wij nou eenmaal ook van lekker houden en ik graag taarten maak heb ik ook een bijpassend taartje gemaakt:
gemaakt van een amandelcake, gevuld met hazelnootcreme en pruimenjam (uit onze tuin)

En daar is onze Erik dol op:

zaterdag 24 oktober 2009

scrap award

Ik heb van Linda (van het scrapsite-forum)een scrap-award gekregen.

Dank je wel Linda!
De regels van de award zijn:
bedank de gever (dat staat hierboven vermeldt).
Vertel 10 eerlijke dingen over jezelf (lees gerust verder ;) ).
En geef daarna de award door aan 9 andere mensen.
Nou daar komt-ie dan, 10 eerlijke dingen over mezelf...

1. Boven alles houd ik het meest van mijn kinderen Tom en Erik. Zij zijn het allerbelangrijkste in mijn leven. Er is werkelijk niks wat mijn gevoel voor hun overtreft!
2. Het liefst vul ik een vrije avond met scrappen op mijn eigen kamer - da's iets wat ik veel te weinig doe want als ik eenmaal op mijn kamer ben dan is mijn avond gauw gevuld met allerlei doe-dingetjes.
3. Eigenlijk vind ik lezen ook heel leuk, maar dat doe ik veel te weinig.
4. De tuin is hoognodig toe aan een opknapbeurt maar met deze motregen heb ik er niet zoveel zin in.
5. Mijn gewicht is echt 10 kg. teveel. Zelf vind ik dat ik wel genoeg beweeg (ik ga 2 -3 x per week hardlopen (ongeveer 3 kwartier) en 1 x per week een uur steppen in de sportschool. Toch raak ik dat overgewicht niet kwijt. Dus: niet meer snoepen. En da's nou net het probleem want ik vind alles lekker!! Ik kan gewoon niet lijnen
6. Ik vind het jammer dat Andreas en ik zo weinig gezamelijke interesses hebben.
7. Gelukkig zijn we allebei wel dol op de natuur, dus als we samen in het bos zijn (wat veel te weinig gebeurt) is dat heel fijn.
8. Ik vind dat iedereen minder vlees zou moeten eten. En dat de levensmiddelenindustrie eerlijker zou moeten zijn over de middelen die aan produkten toegevoegd worden. Daarom zou ik iedereen ook aan willen raden biologische groenten te eten.
9. Ik vind het verschrikkelijk dat de rijkdom op de wereld zo oneerlijk is verdeeld maar gedraag me daar niet echt naar. Dwz dat ik zelf eigenlijk ook erg egoïstisch ben. Het geluk van mijn kinderen is mij belangrijker dan dat van duizenden kinderen in Afrika!
10. Ik dit wel genoeg eerlijkheid vind! Nou, nog ééntje dan: Andreas vindt mij een sloddervos.

Tja, aan wie geef ik die nou door? (zovelen gingen al voor mij...)
Judith, Marielle, Janine, Margret, Nicole en Marleen. Volgens mij hebben zij de award allemaal nog niet gehad??

een gezellige avond

het is zaterdagavond - dan mogen de jongens altijd wat langer opblijven - met sinas en chips of (voor Erik) chocoladerozijnen. En dan kijken ze vaak een filmpje uit de videotheek. Deze keer Pokemon...dat vind ikzelf echt verschrikkelijk. Maar ja, als je ze dan zo samen ziet zitten op de bank en elkaar vertellen welke Pokemon nu weer in beeld is en wanneer ze die eerder gezien hebben en wat die allemaal kan - ja echt, ze hebben er een heus gesprek over! Ja, dan kan ik niet anders dan daar toch heel erg van genieten. Gewoon om te zien dat ze zo genieten.>
oh ja, vannacht gaat de wintertijd in - lekker een uurtje langer slapen! Niet vergeten alle klokken terug te zetten!

vrijdag 23 oktober 2009

appeltaartje tarte tartin

Vorige week hebben Erik en ik een tarte tartin gebakken. Da's een omgekeerde appeltaart. naar het recept dat in de Allerhande stond. Hij was erg lekker en eenvoudig om te maken.


>

dinsdag 13 oktober 2009

Kijk nou!

Begin oktober en de rozen staan nog volop te bloeien - het lijkt wel voorjaar!


>

dinsdag 6 oktober 2009

Het scrapsite-weekend

Ik heb echt een geweldig leuk weekend achter de rug. Het is ongelooflijk hoe 20 dames die elkaar (op een kernteam na dan) nauwelijks kennen het 2 dagen lang zo gezellig met elkaar kunnen hebben. Het weekend vond plaats in Aalten - een prachtig plaatsje in Twente. (ben er zelfs nog wezen hardlopen, en da's me goed bevallen!)
Ik kwam helemaal blij en ontspannen thuis na echt een heel weekend scrappen! Even een paar foto's:
De HIGH TEA:
Mijn challenge voor Linda:
Mijn Challenge van Corine:

Lekker bezig:

Heel veel scrapspullen op een rij:

Scrapweekend-taart

Voor het scrapsite weekend (2,3 en 4 oktober) had ik deze taart gemaakt:
het ging echt helemaal mis en ik baalde er ook enorm van maar de dames vonden het allemaal prima. Wat heb ik ervan geleerd? Nooit meer een stapeltaart van biscuit maken. Want in combinatie met de "natte" vulling van de kersen zakte de chocoladebiscuit echt heel erg in, waardoor de bekleding ging scheuren. NIET MOOI DUS!
Hij smaakte er overigens niet minder om.