kerst 2011

zaterdag 7 januari 2012

2012 here we come

2012 begint heel spannend. Namelijk met de start van mijn eigen bedrijfje: Enjoy taartdecoratie .
Veel gedaan de afgelopen weken: naar de Kamer van Koophandel, website gemaakt, administratie opgezet, visitekaartjes laten maken, logo ontworpen...pff d'r komt van alles bij kijken. Ben benieuwd hoe het allemaal gaat lopen.
Maar langzaamaan kan ik me weer meer gaan richten op waar het eigenlijk om gaat: de taarten, cupcakes,cakepops, koekjes enz.
Eén van mijn voornemens voor dit jaar is, iedere week andere koekjes te bakken.
Voor deze week zijn dat geworden:
Sinaasappel haverkoekjes .
Het recept komt uit het boek: "Koekjes, biscuits & brownies" dat geschreven is door Catherine Atkinson. Een echte aanrader op koekjesgebied!
Lekker knapperig en een beetje kleverig:
Hiervoor heb je nodig:
175 g heldere honing
1,2 dl sinaasappelsap
90 g. havervlokken, licht geroosterd
115 g bloem
115 g bruine suiker
geraspte schil van 1 sinaasappel
1 theelepel bakpoeder

Verwarm de oven voor op 180 grC
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier

Doe de honing en het sinaasappelsap in een kleine pan en laat ze op laag vuur 8 - 10 min. zachtjes koken.
Roer regelmatig tot het mengsel dik en stroperig is.

Meng havervlokken, bloem, suiker en sinaasappelrasp in een kom.
Vermeng het bakpoeder met 1 eetlepel kokend water en doe dit bij het bloemmengsel.
Giet de honing-sinaasappelsiroop erbij en meng alles met een houten lepel.

Schep telkens 1 lepel van het mengsel op de bakplaat. Laat iets ruimte tussen de koekjes. (die van mij zaten toch nog iets te dicht tegen elkaar, dat kun je zien op de foto)
Bak de koekjes 10 - 12 min. Laat ze 5 min. afkoelen op de bakplaten en leg ze daarna op het rooster om verder af te koelen.


2 opmerkingen:

femmoltje zei

ziet er erg lekker uit Astrid
K heb helaas momenteel geen oven(kapot) Anders zou ik ze zeker meteen uitproberen..
Succes met je bedrijfje hoop voor je dat het aanslaat en dat het geod gaat lopen

Fia zei

Gefeliciteerd Astrid jouw winkeltje zal vast goed verkopen de taarten die jij maakt zien er zo prachtig uit.....en de smaak zal heerlijk zijn als ik zo de ingredienten lees..
Heel veel succes..

groetjes Fia