kerst 2011

zondag 4 maart 2012

Whoopie

Alleen de naam al - dat moet lekker worden!

Je hebt nodig:
80 g boter op kamertemp.
130 g fijne suiker
1 groot ei
200 g bloem
75 g cacao
2 theelepels bakpoeder
snufje zout
150 ml karnemelk
vanilleessence (1 theelepel)

Voor de topping:
250 g boter
500 g poedersuiker
 vanille essence (halve theelpel)

 Je maakt ze zo:
1. verwarm de oven voor op 200 gr celcius
2. meng de boter, de suiker, en het ei op kamertemp. in een beslagkom tot een egale massa
3. zeef de bloem, de cacao, het bakpoeder en het zout en voeg alles toe aan de massa. Mix rustig door elkaar.
4. Voeg de karnemlek en vanille-essence toe
5. Vul de spuitzak met het beslag. Leg bakpapier op het bakblik en spuit hierop kleine porties van het beslag (ong 3 cm doorsnee. laat 2 cm ruimte tussen de koekjes
6. Zet de bakplaat met de whoopie pies 10 minuten in de voorverwarmde oven. haal ze eruit en laat ze vervolgens volledig afkoelen.
7. Doe voor de topping de boter en de poedersuiker in een kom en mix ze tot een geheel.
8. Voeg, zoda het goed gemengd is, voorzichtig de vanille-essence toe en klop alles tot een zachte gladde, maar nog wel stevige substantie. Vul de spuitzak met de vulling, spuit een portie op de platte kant van een whoopie en duw vervolgens een tweede whoopie met de platte kant ertegenaan.

Wat ging er nou mis? Nou, ik had te weinig vocht toegevoegd - het beslag was te dik -maar ze zijn ook lekker hoewel..toch wat aan de droge kant;-) en zien er zo uit:
ik probeer het volgende week nog een keer, want platter zien ze er wel mooier uit - haha

Geen opmerkingen: