kerst 2011

maandag 20 februari 2012

mergpijpjes

De mergpijpjes waren een groot succes

Ze smaken echt superlekker, veel meer smaak als dat ze uit de winkel komen!
Maarrrrr...ik vond het wel veel werk!
Toch proberen?
Dan volgt hier het recept:

Ingrediënten
(voo 12 mergpijpjes)
30 g bloem
32 g zelfrijzend bakmeel
4 eieren
140 g suiker
halve geraspte schil van een citroen
200 g boter
65 ml melk
1 zakje vanillesuikr
500 g marsepein
50 g chocolade
bakpapier
handmixer

Bereiding
1. Zeef de bloem en het zelfrijzend bakmeel. doe 3 eieren met 65 g suiker en geraspte citroenschil in een kom en verwarm het geel au bain-marie tot ca 40 graden C. Klop het mengsel met de handmixer in de hoogste stand tot een koud en luchtig geheel. Klop wanneer het beslag voldoende luchtig is no 2 minuten in een lagere stand. Zo wordt het beslag steviger en de structuur fijner. Verwarm de oven voor op 180 gr.
2.Spatel het bloemmengsel portiegewijs door eht beslag. Vet een lage, rechthoekigte bakvorm in met boter en vul de vorm met het beslag. Bak het kapsel circa 20 - 25 minuten in de oven. het beslag is gaar als het terugveert wanneer je het voorzichtig indrukt. Haal het direct uit de vorm en afkoelen op een taartrooster.
3.Breng voor de creme de melk aan de kook met 35 g suiker. oer ondertussen 35 g suiker door het overige ei en de vanillesuiker. haal de melk wanneer hij kookt van het vuur en roer met een garde het eimengsel erdoorheen. Zet de pan op het vuur en blijf roeren tot de masse dik wordt. Niet laten koken aders gaat het geheel schiften.
4.Laat de massa afkoelen met vershoudfolie eroverheen (of telkens even roeren.)Klop 200 g boter zalvig Doe dit beetje bij beetje bij de afgekoelde massa. Warm tussendoor steeds een beetje op zodat het geheel soepel blijft.Stop wanneer alles gemengd is nog niet met roeren maar klop het geheel lekker luchtig.
5. Snijd de kapselcake voorzichtig doormidden in 2 dunne plakken. Verdeeel 1/3 van de creme over een van de plakken en leg de andere plak erbovenop. Snijd de cake in banen van ongeveer 4 cm breed. Smeer de banen rondom in met de overige creme.
6. Rol de helft van de marsepein uit (over poedersuiker of tussen vershoudfolie) tot een dikte van ong. 2 mm dikte. Vou de marsepein om de banen. Snijd de banen in stukken van 8 cm.
7. Smelt de chocolade au bain marie. Haal de zijkanten van de mergpijpjes door de cholcolade en leg ze op bakpapier om te drogen. Vou een cornetje en breng daarmee versiering aan met de overige chocolade, naar eigen inzicht.Geen opmerkingen: