kerst 2011

donderdag 26 november 2009

brabantse avond

Gisteravond ben ik met een drietal meiden van het scrapsiteforum wezen scrappen in Rosmalen. Dat was hartstikke leuk. Judith had een leuke sketch uitgezocht en daarmee gingen we aan de gang:
Dit was de sketch:

en dit is het resultaat



zondag 22 november 2009

eriks verjaardag

Vandaag was het de 5e verjaardag van Erik.
Voor mij begon deze dag met een herbeleving van de dag dat Erik geboren werd. Ik kan er niks aan doen - ik moet daar op de verjaardagen altijd aan denken. De geboorte va Erik, de tocht naar het ziekenhuis met de ambulance (met een vplk. die ik ken). Het moment dat Tom zijn broertje voor het eerst ziet. Een moment waar ik nu nog emotioneel van kan worden. Dat Tom een pop kreeg - hahaha - en daar echt heel erg blij mee was!
Maar daarna was het toch vooral Erik zijn dag. Hij was vandaag de "hulpbaas". En natuurlijk waren de pakjes het allerbelangrijkste. De enorme LEGO-trein was een groot succes. Daar heeft hij - maar ook Tom (met toestemming van Erik) de hele dag mee zitten bouwen.

En natuurlijk DE TAART van MONSTERS VS ALIENS. Hij heeft er heerlijk van gesmuld! Hij was echt heel lekker: biscuit, gevuld met ananasroom en slagroom.
Voor meer foto's van vandaag en de taart klik je hier (met ook nog foto's van het pietenvoetbal van Tom)

tussen de verjaardagen

Zonet (het was net nog 21 november...) zat ik nog tussen twee verjaardagen in. Dan ben ik druk met bakken, cadeau's - ach, de gebruikelijke dingen. Gisteren een heerlijk taartje gemaakt van chocoladebiscuit met frambozen en slagroom. En overgoten met chocoladeganache. Ter gelegenheid van mijn man die 47 werd. Errug lekker al zeg ik het zelf.

Voor de verjaardag van Erik was ik gisteravond alweer lekker aan het boetseren. Hij wil een "monster vs aliens"-taart. Dus hetb ik een aantal figuurtjes gekleid van marsepein. De taart is inmiddels af maar ik heb er nog geen foto van - die volgt morgen.

En dan was ik zo enthousiast aan de gang gegaan met de online cursus van Jessica Sprague En nu blijken mijn inktpatronen op te zijn. Dus ik hoop volgende week de resultaten van haar cursus te kunnen laten zien. Ik moet zegen dat het veelbelovend is!

woensdag 18 november 2009

sneakies

Heb eindelijk weer eens wat gescrapt. De fotoswap van november voor Judith.Ik kan hem hier nog niet helemaal laten zien, want dan is het natuurlijk geen verrassing meer voor Judith, maar hier zie je alvast een sneakje:




zondag 8 november 2009

mysterieus

Nadat ik vanmorgen uit de nachtdienst kwam liep ik mijn gebruikelijke rondje in het park met Blaze. Toen ik langs de grote vijver liep zag ik ineens die zon zo mooi door de mist heenkomen en prachtig weerkaatsen in het water. Het leek wel een betovering! De eendjes leken zich er niets van aan te trekken, jammer dat ze dat niet zien. Ik ben gauw naar huis gespurt, heb mijn fototoestel gehaald om te proberen dit beeld vast te leggen. Ach een foto is maar een foto...maar voel je ook die rust, hoor je het zondagochtend gekwaak van die eendjes en het gefladder van hun vleugels in het water? Da's dan weer het voordeel van die nachtdiensten...dat je op zondagochtend in alle vroegte - als 80% van Nederland nog in bed ligt door het park loopt.




donderdag 5 november 2009

filefolderboekje scrapsiteweekend

Heb eindelijk even de tijd genomen om foto's te maken van het filefolderboekje van het scrapsiteweekend. We hebben ook een cirkelboekje gemaakt maar daar ben ik nog mee bezig...ahum...








dinsdag 3 november 2009

kaarsjes aan

Hallo allemaal,
November is begonnen en de donkere dagen voor kerst zijn hier echt aangebroken. De kaarsjes staan iedere avond aan. Af en toe verschijnen er weer speculaasjes of pepernoten. We zijn weer stiekem cadeautjes aan het kopen...
Ik ben toch ook weer aan het scrappen geslagen en heb de laatste tijd al wat cadeautjes voor mezelf gekocht. Uit Amerika liet ik de embossing folder en borders van Cuttlebug overkomen samen met een alfabet en 2 nestabilities. Dat maakt in euro's echt heel veel uit! En vandaag was ik nog in de scrapbookwinkel van Joan Gevaert in Ede. Een hele rustige winkel (ik was de enige bezoeker) waar ik een kopje koffie kreeg aangeboden en heerlijk rustig heb kunnen rondsnuffelen. Ze hebben zich erg op het stempelen gericht, wat niet echt mijn specialiteit is (da's op z'n zachtst gezegd..) Helaas geen Cosmo Cricket papier maar wel een mooie kerstlijn van Basic grey en nog wat losse velletjes. En een tagmaker in de uitverkoop op de kop getikt.
Ben vanmiddag eindelijk ook maar weer eens naar de kapper geweest (zelfs Tom zei van de week dat dat wel eens nodig was...ahum.)
Vandaag kreeg ik een mail van Jessica Sprague (als je hier vaker leest weet je dat ik erg graag haar cursussen volg) met een aanbod weer voor een gratis online cursus. Deze keer zonder gebruik van fotoshop. Iedereen die een verhaal te vertellen heeft rondom de feestdagen mag meedoen. Hier is de link, dan kun je ook meedoen. Gratis!

zondag 1 november 2009

Halloween

Vandaag was het dan zover: het is Halloween. Tja, wat moet je dan doen? De gewone dingen dus: met de kids naar hun sportclubjes, boodschappen doen, in de tuin werken
(ik werd goed geholpen)
Vanmiddag zijn we dan pannenkoeken wezen eten - van de AH-zegeltjes. mmmmm lekker. En daarna naar de spooktocht in de tuinen van Appeltern
Ik moet bekennen dat ik ook meerdere malen echt goed geschrokken ben. Tom vond het na 1 x schrikken eigenlijk niet meer zo leuk en wou naar huis - maar dat trok later gelukkig nog bij en Erik hield mijn hand stevig vast en hield zich heel erg groot! Dapper manneke! En dit kwamen we zoal tegen:







Je ziet, ze hadden er behoorlijk werk van gemaakt. Erg leuk!